logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

De kwaliteit van het revalideren in het buitenland

- Gastblog - door MedifitReha

De kwaliteit van de zorg verbetert continu. Nieuwe technieken en kennis helpen hierbij. Innovatief en creatief zijn leidt tot nieuwe ideeën en technieken. Een innovatieve optie is bij een revalidatieproces kiezen voor revalideren in het buitenland. Hierbij moet je rekening houden met een aantal belangrijke punten. Hieronder wordt een aantal informatieve punten toegelicht met betrekking tot revalidatie in het buitenland.

Soorten revalidatie

Je kunt voor veel uiteenlopende revalidatieprocessen terecht in het buitenland. Zoals het behandelcentrum Medifitreha gevestigd aan de Costa Blanca in Spanje. Bij vele revalidatiecentra kun je terecht voor de volgende revalidatie’s:

 • Revalidatie na CVA,
 • Revalidatie na rug of nek operatie (hernia operatie)
 • Revalidatie na heup- of knie operatie
 • Revalidatie na hartinfarct
 • Revalidatie na whiplash
 • Oncologische revalidatie

Hier zijn specialisten aanwezig die de gehele dag beschikbaar zijn. Hierdoor loopt u geen behandelmomenten mis. Het comfort van de ideale locatie in combinatie met de beste faciliteiten zoals zwembaden zorgt voor een fijne revalidatie. Ben je opzoek naar een revalidatiecentrum in het buitenland? Dan is het belangrijk dat je er een kiest die gespecialiseerd is in jouw soort revalidatie en veel ervaring op dit gebied heeft.

De kwaliteit

De kwaliteit is erg belangrijk. Bij revalidatiecentra in het buitenland staat dit vaak hoog op de agenda. Je bent er immers met een doel en dat is revalideren. Hier is het gehele verblijf vaak op ingericht. De kwaliteit hangt samen met de kwaliteit van het leven. In het buitenland onder de zon leven neemt stress weg. Samen met specialisten die gefocust zijn op je revalidatie en ideale faciliteiten dragen bij aan een juiste kwaliteit van leven. Wat zich vervolgens door vertaalt naar een soepel verloop van het revalidatieproces.

Laat je goed informeren en kijk kritisch naar de zorginstelling. Het is immers de bedoeling dat je een juiste revalidatie tegemoet gaat. Het is aan te raden om van te voren een behandelplan op te stellen.

De voordelen en nadelen

Hieronder een aantal voordelen en nadelen van het revalideren in het buitenland. Dit kan je helpen met de overweging om in binnenland of buitenland te revalideren.

De voordelen
 • Faciliteiten zoals zwembaden en fitnessruimte
 • Specialisten zijn de gehele dag beschikbaar
 • In een aantal gevallen vergoed de zorgverzekeraar de behandeling
 • Ideale leefomstandigheden
 • Verblijf gericht op jouw revalidatie
De nadelen
 • Niet altijd dekt de zorgverzekeraar het verblijf
 • Het is niet om de hoek, je moet reizen naar het verblijf in het buitenland
 • Familie kan vaak niet het gehele proces aanwezig zijn
MedifitReha is een ultramodern “Nederlands”recalidatiecentrum aan de Costa Blanca Spanje

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Derde editie ‘Kwaliteit verbeteren in de Zorg’ in de maak

Kwaliteit verbeteren in de zorg is een praktisch handboek voor (toekomstige) zorgverleners. Het helpt je de kennis en vaardigheden te …

Lees meer

Uit de oude doos, wat betekent ons logo?

Huisstijl Zorgverbeteraars, ons verjaardagscadeautje 5 jaar geleden

Lees meer

Verslag #Ontdekdezorgweek

In het kader van #Ontdekdezorg Week liep Zorgverbeteraar Bas Smit een avondje mee op de Huisartsenpost in Drachten. Een kort …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek