logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

Office 365. Gij zult slimmer samenwerken

Office 365 is niet alleen Word en Powerpoint. De mogelijkheden om te delen, samen te werken en te zoeken maken Office 365 veel meer dan dat. Deze veelomvattende digitale werkplek is lastig te bevatten voor gebruikers maar, ook voor de afdeling IT. Wat haal je in huis en hoe vertel je dát de organisatie? We zijn toch niet het slachtoffer van de sluwe marketing van Microsoft?

Adoptie, Persona’s en Scenario’s

In Office 365 staat delen en verbinden centraal. Het doel is elkaar eenvoudig vinden en beter samenwerken. Dit betekent ook écht anders leren (samen)werken. Anders werken vraagt om adoptie: een goed doordachte veranderaanpak. Mensen verleiden om nieuwe manieren van werken te ontdekken en te omarmen. Dat is meer dan alleen leren werken met nieuwe software.

 

 

Dan komen ook zaken als Persona’s en Scenario’s om de hoek; tools voor adoptie. Met Persona’s spreken we heel bewust en gericht doelgroepen aan op basis van hun specifieke uitdagingen. Denk aan accountmanagers die veel onderweg zijn, of juist secretaresses die veel agenda’s beheren. Ze vragen heel andere informatie, en hebben heel andere zorgen. De Scenario’s kun je zien als voorbeeldprocessen. Wat is de ideale manier om een vergadering en vergaderzaal te plannen in deze nieuwe omgeving? Hoe werken we samen in een document? Heel specifiek mensen helpen hun werk te doen in nieuwe omgevingen.

Er is, behalve een technische toolbox, ook een toolbox nodig om mensen mee te nemen in een verandering. Persona’s en Scenario’s zijn onderdeel van een groter (verander)plan met een stakeholder analyse, communicatieplan en een sterke Pitch.

We gaan minder mailen

Een mooie belofte van Office 365 is minder mail. Mooi verhaal hoor: mail is toch geen archief? Ik vertel het zelf maar al te graag. Als we bijvoorbeeld weer eens 40Gig mailbox migreren en hoofdschuddend vragen “of dat nou nodig is”. En natuurlijk roepen dat er andere manier van communiceren, van samenwerken en van delen zijn.

Als minder mail maar geen doel op zich wordt… Mail is prima, mail is prachtig. Al zijn bestanden in mailboxen niet makkelijk terug te vinden, ook niet als iemand vertrekt. Maar in die nieuwe digitale wereld, daar vinden we documenten overal. Is dat dan beter? Wat verwachten we dan van elkaar?

Hoe doen we dat dan?

Deze nieuwe omgeving is een oerwoud met prachtig oases en lastige valkuilen. Sterker; er komen steeds meer tiles, tools en functies bij. De afdeling IT kan de organisatie faciliteren door tools. Het slim inzetten van al die mogelijkheden ligt bij de gebruiker. Hoe helpen wij hem of haar aan slimmere en effectiever manieren van samenwerken?

Een implementatie vraagt goede functionaliteiten én tijd en aandacht van de organisatie. Een complexe puzzel waar we je graag wegwijs bij maken. Hulp nodig of een keer sparren over de implementatie van Office 365? Durf te vragen, en ik kom een keer op de koffie.

 

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Derde editie ‘Kwaliteit verbeteren in de Zorg’ in de maak

Kwaliteit verbeteren in de zorg is een praktisch handboek voor (toekomstige) zorgverleners. Het helpt je de kennis en vaardigheden te …

Lees meer

Uit de oude doos, wat betekent ons logo?

Huisstijl Zorgverbeteraars, ons verjaardagscadeautje 5 jaar geleden

Lees meer

Verslag #Ontdekdezorgweek

In het kader van #Ontdekdezorg Week liep Zorgverbeteraar Bas Smit een avondje mee op de Huisartsenpost in Drachten. Een kort …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek