logo_verbeteraars

Boekrelease: Reflecteren voor paramedici

25-03-2015

Deze week verscheen Reflecteren voor paramedici, alweer het vierde boek van zorgverbeteraar Jonas Rubrech. Dit keer in samenwerking met Riet Koetsenruijter en Wilma van der Heide die zich al jaren met het onderwerp reflectie bezighouden.

Eerder dit jaar verscheen de tweede druk van Reflecteren. Handvatten voor verpleegkundigen van Riet Koetsenruijter en Wilma van der Heide. Dit boek heeft als basis gediend voor de uitgave voor paramedici. “Dat wil niet zeggen dat we simpelweg het woord verpleegkundige overal hebben vervangen door paramedicus”, aldus Jonas Rubrech, “het is echt een ander boek geworden, specifiek toegespitst op paramedici met casuïstiek uit het veld.”

Uiteindelijk gaat kwaliteit van zorg om wat mensen daadwerkelijk doen. Het is juist dit handelen dat centraal staat in Reflecteren voor paramedici. Juist wanneer mensen in teams en hun teamleiders het aandurven om zichzelf te corrigeren en verbeteren, wordt goede zorg nog beter. Niet voor niets is reflecteren een onmisbare competentie voor paramedici in opleiding en in de praktijk.

 

Bestellen

Jonas is partner bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij zorginstellingen met het inzetten van ICT en data om primaire processen te ondersteunen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hij schreef een aantal boeken waaronder ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’.

Meer over Jonas Rubrech

Gerelateerd

Ik ben blij dat we het oneens zijn!

Je collega’s kies je niet, net als je familie zou je kunnen zeggen, maar je hebt wel dagelijks met ze …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek