logo_verbeteraars

Over ons

17 jaar
77 projecten
59 (zorg)instellingen

Voor betere (digitale) zorg

Wij zetten ons in voor betere (digitale) zorg. Wij geloven dat informatie de sleutel is. Betere gegevensuitwisseling leidt tot betere zorg, minder fouten, minder registratielast. Betere eHealth/EPD-applicaties leiden tot tevreden zorgverleners, meer efficiëntie, betere beslissingen.

Wij werken aan interoperabiliteit, datamanagement, digitalisering van processen en optimaliseren van EPD’s. Met optimisme en scherpzinnigheid zetten wij onze schouders er onder, iedere dag opnieuw. Wij zijn pragmatici die altijd net wat verder doorvragen en specialistische kennis combineren met overzicht en visie. Zo zijn we in staat om het goede te doen en dat vervolgens goed te doen. Wij dichten de kloof tussen zorg en ICT en zetten twijfel en plannen om in visie en daden. Wij stellen altijd het zorgproces, en nooit de techniek, centraal en zijn een betrouwbare partner.  Wij zoeken de verbinding, delen kennis en zeggen ook wel eens dingen die niet leuk zijn om te horen. Zo halen we het beste uit de zorg en uit onszelf.

Wij maken graag dingen beter. Wij zijn Zorgverbeteraars. 

Kennismaken?

Onze mensen

Ook bij ons zijn het de mensen die het doen. Ons team is enthousiast, optimistisch en betrokken. Zorgverbeteraars zijn geen consultants in donkerblauwe pakken; hun karakteristieke stijl is niet zelden verfrissend. Zo identificeert de ene Zorgverbeteraar de onoverkomelijke schaduwzijde van een verbetertraject als “Sommige dingen zijn te waar om mooi te zijn”, vult de ander aan, om aan te geven dat verbeteren niet altijd vanzelf gaat: “Als je wilt dat dingen je komen aanwaaien, moet je met je kop in de wind gaan staan.” Het zal niemand verbazen dat ze zelf ook wel tegen een geintje kunnen en goed kunnen incasseren.

Onze aanpak

Wij helpen mensen in de zorg om kwaliteit te leveren, omdat het altijd beter kan. Dit doen we door verbeterprojecten vorm te geven en de uitvoer ervan te begeleiden. Onze kennis over succesvol verbeteren delen we graag.

Mens boven methode

Wij geloven dat de structuur de mensen moet volgen, niet andersom. Alleen dan haal je het maximale uit een organisatie, een team of een afdeling. Geen methode is daarom heilig (of veilig). Pas als het werkt, is het waar.

Leiding geven boven leiding nemen

Wij Zorgverbeteraars staan niet aan het bed. De kwaliteit wordt geleverd door degenen die daar wel staan. Wij helpen hen door ze de tools, het vertrouwen en de verantwoordelijkheid te geven om zo de professionals en de organisatie een stap verder te helpen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Cijfers kunnen een geweldig middel zijn om kwaliteit inzichtelijk te maken en een impuls te geven tot verbetering. Maar een te sterke focus op cijfers, kan ook leiden tot schijnkwaliteit. Daarom zijn wij altijd kritisch, want zoals Einstein al zei: “Alles wat telt, kan niet noodzakelijkerwijs worden geteld.”

Voorzorg boven nazorg

Nog te vaak zien we dat veranderingen in organisaties, zoals de implementatie van een kwaliteits- of softwaresystemen, meer weg hebben van het enteren van een schip, dan het binnenvaren van een haven. Hierdoor ontstaat er veel onbegrip en weerstand. Met de juiste voorzorg maakt deze plaats voor vertrouwen en betrokkenheid.

 

De Zorgverbeteraars

Marjanna Bootsma

Marjanna Bootsma is managementassistent bij Zorgverbeteraars. Als spin in het web zorgt ze er voor dat het team optimaal kan presteren.

Lees meer

Erik van der Velde

Erik is partner bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij zorginstellingen en samenwerkingsverbanden in de zorg bij het optimaliseren van hun informatiehuishouding en het mogelijk maken van gegevensuitwisseling.

Lees meer

Leonie Vos

Leonie is consultant bij de Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt zij ziekenhuizen en andere zorginstellingen met het optimaliseren van hun EPD en inzet van ICT.

Lees meer

Jonas Rubrech

Jonas is partner bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij zorginstellingen met het inzetten van ICT en data om primaire processen te ondersteunen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hij schreef een aantal boeken waaronder ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’.

Lees meer

Bas Smit

Bas is EPD-consultant bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij ziekenhuizen en andere zorginstellingen met het optimaliseren van hun EPD en inzet van ICT, het implementeren van nieuwe functionaliteiten en het onderhouden van het EPD.

Lees meer

Ellen Bos

Ellen is beleidsondersteuner bij de Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt zij de Zorgverbeteraars en andere zorginstellingen bij diverse organisatorische en administratieve vraagstukken.

Lees meer

Onze werkplek

Kennisknooppunt Health Hub Roden is een levendige Health Hub waar altijd iets te doen is en waar zorg en techniek elkaar ontmoeten.

Health Hub Roden richt haar vizier op technologie in zorg en welzijn. De ‘hub’ is een verbindende schakel tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Samen werken zij aan hetzelfde doel: het verbeteren van de kwaliteit van leven dankzij innovatie.

Een plek waar alles draait om de toekomst. Waar studenten de ruimte krijgen om te spelen met innovatieve concepten, bijvoorbeeld in het FabLab, en waar bedrijven en overheden kennis delen en elkaar proberen te versterken. Wat wij als Zorgverbeteraars meebrengen naar deze locatie is onder meer onze ervaring met het echt in de praktijk brengen van verbeteringen en goede ideeën. Dat worden inspirerende gesprekken bij de koffieautomaat!”

Health Hub Roden

Ontwerp & Realisatie Publiek