logo_verbeteraars

Energiek en inspirerend Hacking Health 2017

Van 19 tot met 21 mei was het Dutch Hacking Health weekend.

Van 19 tot met 21 mei was het Dutch Hacking Health weekend. In vijf Nederlandse steden werd gelijktijdig een hackathon georganiseerd om technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(szorg) en patiënten bij elkaar te brengen en zo concrete oplossingen te bedenken voor actuele problemen.

In Groningen vond het weekend plaats in het UMCG. Zorgverbeteraars is partner van Hacking Health Groningen én leverde het gehele weekend een coach. Zorgverbeteraars-coach Jan Krol: “Het was een weekend vol energie en innovatie. In één weekend zijn, na een selectie uit maar liefst twintig pitches, negen innovatieve ideeën door een multidisciplinair team uitwerkt tot prototypes. Het was een geweldig weekend met twee, maar eigenlijk negen, terechte winnaars.”

De negen ideeën:

  • Preventieve geneeskunde: monitoren en voorspellen.
  • Virtual reality als hulpmiddel bij dementie.
  • Een betere bewegwijzering in het UMCG in samenwerking met een digitale buddy die je helpt en ondersteunt tijdens je ziekenhuisbezoek.
  • (Laagopgeleide) jongeren bewuster maken van Healthy Ageing en het aanleren van betere gezondsheidsvaardigheden.
  • Gezondheidsbevordering bij vluchtelingen in Nederland.
  • Het vergemakkelijken van het invoeren van data over voedselinname en voedingspatronen bij LifeLines.
  • Een mantelwijzer om mantelzorg op afstand mogelijk te maken in combinatie met een platform voor een hulpverleningsservice voor ouderen.
  • Een digitale buddy die mensen in ploegendiensten ondersteunt en weer grip op het dagelijks leven geeft door aan te geven wanneer je het best kunt eten, slapen, etc.
  • Beweegziekenhuis: beweging integreren tijdens een ziekenhuisopname.

Na een weekend hard werken kwamen alle teams met een mooie resultaat en presenteerden deze tenslotte op zondagmiddag. De jury had er een harde dobber aan om een keuze te maken uit alle presentaties. Uiteindelijk koos de jury voor ‘Janus Health’ met hun predictive analytics om vroegtijdig diabetes te kunnen diagnosticeren als ‘Beste Innovatie’. ‘Mijn Hand Held’, een app die je helpt en ondersteunt bij je (eerste) ziekenhuisbezoek, kreeg de prijs voor ‘Best Human Centered Design’. De Publieksprijs had dit jaar maar liefst twee winnaars: ‘Janus Health’ en ‘Vluchtelingen in de Gezondheidszorg’. De laatste had een ontwerp gemaakt van gesprekskaarten om vrijwilligers een helpende hand te bieden bij gesprekken met vluchtelingen over de gezondheidszorg in Nederland.

Zorgverbeteraars zal in het vervolgtraject ‘Mijn Handheld’ ondersteunen bij het opstellen van een implementatie- en communicatiestrategie.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Verbeter! 2024 komt eraan

Een nieuwe uitgave van ons magazine “Verbeter!” is in de maak!

Lees meer

Zorgverbeteraars losgeslagen

Vrijdag 19 april hebben we als team een gezellig muzikaal (nou ja, muzikaal?) uitje gehad naar Hit it Happiness in …

Lees meer

Digitale vochtbalans

Digitale Vochtbalans…

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek