logo_verbeteraars

Farmaceutische zorg Lentis-GGZ/Dignis/Van Mesdagkliniek

|Juli 2021 - Mei 2022| Het begeleiden van een overnametraject van de apotheek van Lentis.

In 2019 is een toekomstverkenning uitgevoerd voor de apotheek van Lentis en is besloten de GDS-medicatie uit te besteden aan het WZA. Actueel is de ontvlechting van Lentis-GGZ en Dignis in twee meer zelfstandige onderdelen. Voor de apotheek rijst daarmee de vraag op welke wijze de twee meer zelfstandige onderdelen, samen met de FPC Van Mesdag, de farmaceutische zorg in de nabije toekomst willen inrichten

Daarnaast dient zich een continuïteitsvraagstuk aan door het vertrek van het hoofd van de apotheek en de teamleider van de apotheek per 1 augustus.

Er is behoefte aan een objectieve business case waarin meerdere scenario’s zijn uitgewerkt op basis waarvan de Raad van Bestuur een voorgenomen besluit kan nemen met betrekking tot de strategische koers voor de apotheek. 

Doel: Het begeleiden van een overnametraject van de apotheek van Lentis.

Resultaat: De farmaceutische zorg wordt binnen Lentis-GGZ, Dignis en de Van Mesdagkliniek geleverd door een externe apotheek.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Apotheken WZA en MZH nemen apotheek Lentis over

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en het Martini Ziekenhuis (MZH) nemen vanaf maandag 20 juni de farmaceutische dienstverlening van Lentis …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek