logo_verbeteraars

Herziene editie “Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT”

12-07-2013

Deze week is de volledig vernieuwde, herziene editie van "Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT" verschenen. De eerste editie van dit boek verscheen in 2008. Het was daarom tijd voor een facelift.

Niet alleen zijn de vormgeving en de inhoud van het boek grondig onder handen genomen, zelfs de titel is iets aangepast. Auteur Jonas Rubrech legt uit: “De titel van de eerste editie was ‘…voor ICT’ers’, de doelgroep is echter breder dan de mensen die zichzelf ICT’er noemen. Het boek is duidelijk toegespitst op het ICT-werkveld en zeer bruikbaar voor technische en bedrijfskundige informatici, maar ook voor bijvoorbeeld projectmanagers en consultants in dit werkveld. Vandaar ‘…voor de ICT’.”

Behalve het boek zelf, is ook de bijbehorende website vernieuwd. Deze website maakt gebruik van het nieuwe platform Pearson XTRA. Uitgever Linde Schils: “Pearson XTRA is de naam van de studiewebsites van Pearson. Deze websites bieden XTRA studiemateriaal voor studenten en XTRA les- en testmateriaal voor docenten. Voorheen stond materiaal soms op een aparte dvd of was het verkrijgbaar door een e-mail te sturen. Niet meer van deze tijd. Op het XTRA-platform staat alles overzichtelijk bij elkaar en is het overal toegankelijk. Bovendien vind je op het platform de e-text van het studieboek, met daarin de mogelijkheid aantekeningen te maken en aantekeningen van de docent op te vragen.”

Jonas is partner bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij zorginstellingen met het inzetten van ICT en data om primaire processen te ondersteunen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hij schreef een aantal boeken waaronder ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’.

Meer over Jonas Rubrech

Gerelateerd

Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT (2008/2013)

Begin 2008 kwam dit boek uit over sociale vaardigheden en communicatie, speciaal voor de ICT. In 2013 kwam de tweede, …

Lees meer

Recensie door Ingrid van Otterlo, NBD|Biblion

Al jarenlang blijken veel ICT-projecten te mislukken als gevolg van gebrekkige communicatie tussen de betrokkenen.

Lees meer

FILM LEERT IT-STUDENT DE JUISTE TOON AANSLAAN

“Het aardige van het boek is” zegt Marijke Hagen, communicatiedocent van de Hogeschool Rotterdam, “dat het gericht is op de …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek