logo_verbeteraars

Introductiecursus Chipsoft HiX voor beheer

De overstap op HiX, het ZIS/EPD van Chipsoft betekent dat er veel op applicatiebeheerders af komt: deelname aan werkgroepen, cursussen bij Chipsoft, reviewdagen en vragen vanuit de organisatie. Zij willen graag optimaal voorbereid dit traject ingaan en de voorbereidingstijd maximaal benutten.

Wanneer: 2016

Organisatie: Revant biedt specialistische revalidatie, hartrevalidatie en longrevalidatie in de regio West-Brabant en Zeeland. Voor kinderen én volwassenen. De behandelingen die zij bieden zijn talrijk en divers. Klinisch en poliklinisch. Medisch specialisten en paramedici werken nauw samen in teams.

Doel: De overstap op HiX, het ZIS/EPD van Chipsoft betekent dat er veel op applicatiebeheerders af komt: deelname aan werkgroepen, cursussen bij Chipsoft, reviewdagen en vragen vanuit de organisatie. Zij willen graag optimaal voorbereid dit traject ingaan en de voorbereidingstijd maximaal benutten.

Aanpak: Zorgverbeteraars organiseerde een ‘Vliegende start HiX voor beheerders’, een interactieve workshop van twee dagdelen. Waarin er kennis wordt gemaakt wordt met Chipsoft HiX en de verschillende modules. De aandacht ligt daarbij vooral op de samenhang van modules en de plaats van HiX in het zorgproces.

Resultaat: Deelnemers begrijpen de opbouw van HiX en de samenhang van de diverse modules. Dit begrip dient als kapstok voor de kennis die wordt aangereikt in de cursussen van Chipsoft welke zijn gericht op specifieke modules. Zij zijn voorbereid op de cursussen bij Chipsoft door globale basiskennis van de belangrijkste modules. Deze voorkennis helpt beheerders om het maximale uit de cursussen te halen en om een constructieve bijdrage te leveren aan werkgroepen. Zij gaan er niet ‘blanco’ in en kennen de globale mogelijkheden van HiX. Dit geeft vertrouwen aan de organisatie.
Bovendien zijn zij goed voorbereid op de reviewdagen in door inzicht in de werkwijze van Chipsoft tijdens deze dagen. Tot slot benutten de aanwezige testomgeving. Zij kunnen direct en gericht beginnen met het zich eigen maken van de applicatie.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Ontwerp & Realisatie Publiek