logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

Optimalisatie Chipsoft / JCI

Een aantal verbeteringen in het kader van JCI (Joint Commission International) borgen in het ziekenhuis informatiesysteem, Chipsoft-EZIS.

Wanneer: 2014-2015

Organisatie: Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis in Rotterdam-Zuid. Zij biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk basisspecialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg. Bovendien huisvest het Maasstad Ziekenhuis één van de drie brandwondencentra in Nederland.

Doel: Een aantal verbeteringen in het kader van JCI (Joint Commission International) borgen in het ziekenhuis informatiesysteem, Chipsoft-EZIS.

Aanpak: Zorgverbeteraars leverde een consultant die de kunst verstaat beleid en richtlijnen te vertalen naar werkbare oplossingen. Hij pakte een aantal pittige thema’s binnen het JCI project op. Daarbij stond de uitdaging centraal om de administratieve last voor behandelaars tot het minimum te beperken terwijl het proces optimaal wordt ondersteund.
Onderwerpen waren onder meer de registratie van verantwoordelijkheidsverdeling in het algemeen en hoofdbehandelaarschap in het bijzonder, het optimaliseren van het proces rond sedatie, het verbeteren van patiëntidentificatie door middel van patiëntfoto’s, complicatieregistratie en uniforme medische en verpleegkundige overdracht.

Resultaat: Als eerste algemeen ziekenhuis in Nederland heeft het Maasstad Ziekenhuis op vrijdag 5 juni 2015 het keurmerk van Joint Commission International (JCI) in één keer toegekend gekregen.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Zorgplan V&VN

Dit project is gericht op het onderdeel zorgplan van de informatiestandaard eOverdracht. Het doel is dat de inhoud, functionaliteit en …

Lees meer

Gestructureerde verslaglegging prostaatkanker – EPD

De NVU heeft de wens gestructureerde verslaglegging rond prostaatkanker vorm te geven. Een van de stappen in dit proces is …

Lees meer

Informatie Beraad Groot Zwolle – eOverdracht

Verpleegkundigen, verzorgenden of verpleegkundig specialisten verzamelen dag in dag uit gegevens. Om ervoor te zorgen dat informatie over de patiënt …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek