logo_verbeteraars

Optimalisatie Chipsoft / JCI

2014-2015 | Een aantal verbeteringen in het kader van JCI (Joint Commission International) borgen in het ziekenhuis informatiesysteem, Chipsoft-EZIS.

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis in Rotterdam-Zuid. Zij biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk basisspecialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg. Bovendien huisvest het Maasstad Ziekenhuis één van de drie brandwondencentra in Nederland.

Zorgverbeteraars leverde een consultant die de kunst verstaat beleid en richtlijnen te vertalen naar werkbare oplossingen. Hij pakte een aantal pittige thema’s binnen het JCI project op. Daarbij stond de uitdaging centraal om de administratieve last voor behandelaars tot het minimum te beperken terwijl het proces optimaal wordt ondersteund.
Onderwerpen waren onder meer de registratie van verantwoordelijkheidsverdeling in het algemeen en hoofdbehandelaarschap in het bijzonder, het optimaliseren van het proces rond sedatie, het verbeteren van patiëntidentificatie door middel van patiëntfoto’s, complicatieregistratie en uniforme medische en verpleegkundige overdracht.

Resultaat: Als eerste algemeen ziekenhuis in Nederland heeft het Maasstad Ziekenhuis op vrijdag 5 juni 2015 het keurmerk van Joint Commission International (JCI) in één keer toegekend gekregen.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Ontwerp & Realisatie Publiek