logo_verbeteraars

Optimaliseren Kwaliteitsregistraties

oktober 2018 -december 2020| Ontwikkelen van een generiek framework binnen het EPD van het MUMC voor klinische ondersteuning van zorgpaden. Gebaseerd op landelijke standaarden (ZIB’s, ZIRA en oncologische zorgpaden) met als doel om, naast ondersteuning van de zorgprofessional, vanuit de zorgpaden geautomatiseerd aanleveringen te kunnen doen richting bijvoorbeeld kwaliteitsregistraties of virtuele MDO's in het kader van regionale oncologisch netwerken.

Doel: Ontwikkelen van een generiek framework binnen het EPD van het MUMC voor klinische ondersteuning van zorgpaden. Gebaseerd op landelijke standaarden (ZIB’s, ZIRA en oncologische zorgpaden) met als doel om, naast ondersteuning van de zorgprofessional, vanuit de zorgpaden geautomatiseerd aanleveringen te kunnen doen richting bijvoorbeeld kwaliteitsregistraties of virtuele MDO’s in het kader van regionale oncologisch netwerken.

Aanpak: Samen met een aantal pilot afdelingen :Colorectaal chirurgie, Hematologie en KNO gekeken wat de informatiebehoefte is en hoe dit generiek kan worden neergezet. Samen met de MIT medewerkers gekeken hoe de architectuur van het zorgpad kan worden neergezet om te voldoen aan de registratie aan de bron principes.

Resultaat: Binnen SAP is een zorgpad framework neergezet die door iedere afdeling kan worden ingericht voor hun zorgpaden en die voldoet aan de registratie aan de bron principes.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Joep en Martine

Gegevens één keer invoeren en meervoudig gebruiken: op naar een universele datataal voor het ziekenhuis

Data eenmalig registeren voor meervoudig gebruik. Dat is de missie van het Maastricht UMC als het gaat om het vastleggen …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek