logo_verbeteraars

Vijf vragen aan ….

Wie zijn de Zorgverbeteraars? Het jaar door komt er een collega aan het woord om antwoord te geven op een aantal vragen. Zoals: Wat is jouw connectie met de zorg? Van welke werkzaamheden krijg je energie? Leonie Vos deze keer aan het woord!

1. Van welke werkzaamheden krijg jij energie?

Het is natuurlijk heerlijk als je veel afgeronde taken hebt op een dag, dat geeft een goed gevoel. Ook als ik iets voor iemand heb kunnen betekenen en deze persoon weer verder kan geeft dat weer energie.

2. Op welke tijden werk jij het liefst en ben je het meest productief?

Dat is eigenlijk heel variabel. De ‘flow’ komt en gaat op verschillende momenten. Meestal start mijn werkdag niet supervroeg en vaak op het einde van de dag zit ik er helemaal in en is het zonde om te stoppen. Dan maak ik graag mijn taak nog even af.

3. Hoe ziet jouw werkweek er ongeveer uit?

De werkweek start bij mij meestal op de dinsdag, geen ‘bad Monday’s’ voor mij. We begeleiden als Zorgverbeteraars op het moment een grote (EPD) implementatie in het Martini Ziekenhuis. Hier ben ik dan meestal 2 dagen op locatie aan het werk. Verder probeer ik ook 1 dag vanuit huis te werken. Op de vrijdag sluiten wij vaak de week af als “Zorgverbetaars” team in ons kantoor in de Health Hub in Roden. Dit is erg leuk omdat je dan ook van alles meekrijgt van de andere projecten van je collega’s.

4. Wat is jouw connectie met Zorg?

Ik ben opgeleid als Laborant (Life Science and Technology) en heb bij diverse bedrijven gewerkt die geneesmiddelenonderzoek uitvoeren voor farmaceutische bedrijven. Dus een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van medicijnen die het leven van patiënten beter kunnen maken. Ook heb ik jaren deel uitgemaakt van de afdeling Klinische Farmacie in het Martini Ziekenhuis. Hier voerde ik o.a. Therapeutic Drug monitoring (TDM) en toxicologische screeningen uit op patiënten materiaal, met als doel vast te stellen wat de oorzaak was van bijvoorbeeld het ziektebeeld zodat de arts dit goed kon behandelen.

5. Hoe vind jij balans tussen werk en privé?

Juist de mogelijkheid om flexibel te werken geeft voor mij de mogelijkheid om de juiste balans te vinden. In mijn vrije tijd ga ik vaak een lekker potje tennissen of als het mooier weer is ben ik vaak op het water te vinden. Alles wat dobbert wordt daarbij wel gebruikt, zowel met als zonder motor erachter.

 

Leonie is consultant bij de Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt zij ziekenhuizen en andere zorginstellingen met het optimaliseren van hun EPD en inzet van ICT.

Meer over Leonie Vos

Gerelateerd

Interview met Jonas Rubrech: “Zorg verbeteren door data te delen”

“Als we echt sprongen voorwaarts willen maken in de zorg, dan moeten we toch echt eerst die eenheid van taal …

Lees meer

Verbeter! 2024 komt er aan

Eerst is er vakantie, dan “Verbeter!”

Lees meer

Echt efficiënt werken? Ga netwerken!

Door Stan Swaen, Espercygno 

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek