logo_verbeteraars

1+1=2, maar ook 11

Successen moet je vieren, zo luidt de tegelwijsheid. In de waan van de dag verdwijnen successen snel op de achtergrond. Dit jaar vierden we alweer onze elfde verjaardag. De afgelopen elf jaren zagen we nogal wat voorbij komen: het digitaliseren van gehele ziekenhuizen, de eerste stappen in serieuze beslissingsondersteuning voor artsen, het ontstaan van het bewustzijn dat grip op je data goud waard is… We waren erbij en vergaten het bijna te vieren. En altijd streefden we er naar om net dat stapje extra te zetten; niet alleen volgens planning en binnen budget, maar echt gericht op het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Op zoek naar de 1 + 1 = 3.

Dit magazine is een korte samenvatting van het leven van onze Zorgverbeteraars. Tegelijk is het bedoeld als een spiegel en een bron van inspiratie voor al die andere helden en hun vaak ongenoemde successen,  voor al die zorgverleners, IT’ers en leveranciers die samen werken aan betere zorg. Samen, want de zorg is complex en de uitdagingen talrijk. Personeelsschaarste, specialisatie en differentiatie, patiëntparticipatie, informatie-uitwisseling; er liggen uitdagingen die ons verbinden en vragen om gezamenlijke dromen, maar vooral daden die zorgen voor goede betaalbare zorg. Nu en in de toekomst.

Elf jaren zijn we onderweg met veranderen, verbeteren en versnellen. We hebben in die jaren een duidelijke missie ontwikkeld: de zorg verbeteren door mensen in de zorg te helpen nóg betere zorg te leveren. Nog beter inderdaad, want er gaat al vreselijk veel goed. Aan de andere kant, het kán altijd beter. Als Zorgverbeteraar ben je niet snel klaar.

Wij maken graag dingen beter. Wij zijn Zorgverbeteraars.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

magazine1

Colofon

Colofon Verbeter! 2019

Lees meer

Data lake, data leek of datalek?

GENERAL DATA PROTECTION REGULATION, DE WETGEVER KIJKT MEE

Lees meer

Beheerdertraining HiX

Opleiding Beheerderstraining HiX

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek