logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

Al fietsend decharge

Het project ‘De gekoppelde OK’ is afgesloten met een eindrapport en een mountainbike tocht. De evaluatie formeel op papier voor decharge en informeel zwetend op de fiets. Het afgelopen jaar heb ik (Bas) mij als Zorgverbeteraar beziggehouden met dit project voor Isala.

Voor het ziekenhuis

Dat we de koppeling vervangen hebben in het OK-proces voor SAP Process Orchestration, wat daar voor moest gebeuren, waar we tegen aanliepen en wat we geleerd hebben staat netjes in het eindrapport. Een koppeling die gewoon moet werken maar wat niet vanzelf ging. Een traject dat onderstreepte dat het uiteindelijk draait om de zorg of eigenlijk dat de zorg door moet draaien. Hiermee is de koppeling tussen systemen voor het essentiële logistieke OK-proces weer up-to-date. Dus een operateur kan erop vertrouwen dat hij bij de OK het materiaal heeft wat hij nodig heeft.

Vanuit de afdeling Informatie & ICT van Isala heb ik de coördinatie genomen en veel afstemming met eindgebruikers gezocht. Daarbij gezorgd dat de professionals van diverse afdelingen en externe partijen elkaar vonden. Bij aanvang had ik graag meer tijd willen nemen voor planvorming alleen die ruimte was er niet. De eindgebruikers en beheerders zijn blij met het resultaat en dan ben ik ook tevreden. Geleerde lessen heb ik direct kunnen toepassen voor een nieuw project dat opgestart mocht worden. Hiermee heb ik beheer juist geholpen met de planvorming voor een stevige basis om SAP grafisch te updaten met GUI 7.70.

In de bossen

Samen met de opdrachtgever en de beheerder hebben we het project ook informeel afgesloten. In de gesprekken die in plaats van bij de koffieautomaat digitaal plaatsvonden kwamen we achter een gedeelde passie. Ter afsluiting hadden we dan ook bij de waterplas Zwarte Dennen nabij Staphorst afgesproken. Hier hebben we met elkaar de 25 kilometer lange mountainbike-route van Staphorst gefietst. Maar weer bevestigd dat ICT’ers zoveel meer zijn dan…

Trots op dat wat we bereikt hebben op de fiets en voor de OK!

Isala fietsen

Bas is adviseur en projectleider bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij ziekenhuizen en andere zorginstellingen met het optimaliseren van hun EPD en inzet van ICT, het implementeren van nieuwe functionaliteiten en het onderhouden van het EPD.

Meer over Bas Smit

Gerelateerd

Derde editie ‘Kwaliteit verbeteren in de Zorg’ is uit!

Alweer twaalf jaar geleden verscheen de eerste editie van het boek Kwaliteit verbeteren in de Zorg. Vanaf deze week ligt …

Lees meer

The grass is always greener on the other side, or is it not?

In deze rubriek lees je hoe er in een ziekenhuis in het buitenland gekeken wordt naar de ontwikkelingen rond EPD …

Lees meer

Procesvisualisatie: de ‘Procesplattegrond’

Wij geloven dat je in ieder project weer het proces centraal moet stellen. Het geheel is immers meer dan de …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek