logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

Derde editie ‘Kwaliteit verbeteren in de Zorg’ in de maak

23-04-2021

Kwaliteit verbeteren in de zorg is een praktisch handboek voor (toekomstige) zorgverleners. Het helpt je de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om concrete verbeteringen in de praktijk door te voeren.

In 2010 verscheen de eerste editie van het boek ‘Kwaliteit verbeteren in de Zorg’. In dit praktische handboek deelt Zorgverbeteraar Jonas Rubrech zijn kijk op kwaliteit en een aanpak om deze te verbeteren in de praktijk. Het helpt (toekomstige) zorgverleners de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om concrete verbeteringen in de praktijk door te voeren.

Na de zevende druk was het tijd voor een grondige herziening en actualisatie van het boek: in 2018 verscheen de tweede editie. En daar zal het niet bij blijven. Het komende jaar gaat gewerkt worden aan een derde editie die in 2022 zal verschijnen.

In deze derde editie zal er onder andere meer aandacht zijn voor de rol van data en kwaliteitsinformatie, digitalisering en patiëntveiligheid. Ook zal uitgebreider aandacht besteed worden aan gedragsverandering en omgaan met weerstand.
Daarnaast zal uiteraard gekeken worden naar de actualiteit en zal, mede op basis van feedback van docenten die het boek gebruiken in diverse Hbo-opleidingen, gekeken worden hoe de methodiek nog verder verfijnd kan worden. Het kan immers altijd beter.

Het duurt nog even voor de derde editie verschijnt, tot die tijd is de tweede editie hét handboek voor mensen die in de praktijk aan de slag willen om de zorg te verbeteren.

Meer weten?  of  dit boek bestellen voor jezelf, je afdeling of een collega?   Klik dan hier

Jonas is partner bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij zorginstellingen met het inzetten van ICT en data om primaire processen te ondersteunen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hij schreef een aantal boeken waaronder ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’.

Meer over Jonas Rubrech

Gerelateerd

Yin en Yang van ICT-implementaties

Dit zijn een paar handige aandachtspunten uit de “Handleiding Implementatie” van Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde.

Lees meer

Uit de oude doos, wat betekent ons logo?

Huisstijl Zorgverbeteraars, ons verjaardagscadeautje 5 jaar geleden

Lees meer

Verslag #Ontdekdezorgweek

In het kader van #Ontdekdezorg Week liep Zorgverbeteraar Bas Smit een avondje mee op de Huisartsenpost in Drachten. Een kort …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek