logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

Dijklander stapt over op HiX

06-11-2019

Afgelopen vrijdag zijn alle locaties van het Dijklander Ziekenhuis overgestapt naar hetzelfde elektronisch patiëntendossier (EPD). Het Dijklander Ziekenhuis is ontstaan in 2017 uit een fusie van het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis, met vestigingen in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam. Overal werkt men nu met de standaard content van Chipsoft HiX.

Zorgverbeteraar Jonas Rubrech ondersteunde beide Spoedeisende hulpen, in Hoorn en Purmerend, bij de overgang naar één systeem en één werkwijze: “Een project als dit is een prachtige kans om het met elkaar, over locaties heen, niet alleen te hebben over het systeem maar ook over de manier van werken. Die kans heeft men op de SEH’s van het Dijklander ziekenhuis met beide handen aangegrepen. Vaak zien we binnen fusieziekenhuizen dat deze stap wordt nagelaten. Jaren na een fusie opereren de gefuseerde ziekenhuizen nog steeds als losse entiteiten. Sterker nog: niet zelden is er sprake van wantrouwen en een sterk wij-zij-gevoel. En dat is jammer, want een fusie is juist bedoeld om elkaar te versterken, elkaar te ondersteunen en van elkaar te leren.
Het is mooi om te zien hoe de SEH’s in Hoorn en Purmerend binnen dit project hebben gezocht naar de beste mix van de werkwijzen van beide locaties. En helemaal mooi dat we dit dan met een stukje ICT kunnen

Jonas is partner bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij zorginstellingen met het inzetten van ICT en data om primaire processen te ondersteunen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hij schreef een aantal boeken waaronder ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’.

Meer over Jonas Rubrech

Gerelateerd

Vijf vragen aan ….

Wie zijn de Zorgverbeteraars? Het jaar door komt er een collega aan het woord om antwoord te geven op een …

Lees meer
Annemarie Trompert & Bente Jorritsma

Kwaliteitsregistraties lopen voorop

in standaardisatie en harmonisatie

Lees meer

Van ‘Lady with the Lamp’, naar ‘Lady with the COW’.

12 mei Dag van de Verpleging

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek