logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

Implementatie Medimo

Het introduceren van een nieuw elektronisch voorschrijfsysteem samen met een elektronische toedienregistratie (Medimo). Met name de digitalisering van de toedienregistratie was nieuw, omdat men gebruik maakte van papieren toedienlijsten.

Wanneer: Januari 2021 – juni 2021

Organisatie: Zorggroep Groningen. Deze organisatie organiseert wonen, zorg, welzijn en behandeling voor met name ouderen in de stad en provincie Groningen.

Doel: Het introduceren van een nieuw elektronisch voorschrijfsysteem samen met een elektronische toedienregistratie (Medimo). Met name de digitalisering van de toedienregistratie was nieuw, omdat men gebruik maakte van papieren toedienlijsten.

Aanpak: Dit implementatietraject werd begeleid vanuit Zorgverbeteraars. In het traject speelde de projectgroep een grote rol waarin de uiteindelijke gebruikers (zoals de zorgmedewerkers, de artsen en de apotheek) vertegenwoordigd waren, samen met het functioneel beheer van Zorggroep Groningen. Deze groep bepaalde de inrichting van het systeem en speelde een grote rol tijdens het testen van het systeem voor de live-gang op de verschillende locaties.

Resultaat: Door de introductie van dit nieuwe systeem is het medicatieproces binnen Zorggroep Groningen een stuk verder gedigitaliseerd. Samen met de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, zal dit leiden tot een positief effect op medicatieveiligheid.

Jasperien is consultant bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt zij ziekenhuizen en andere zorginstellingen bij diverse projecten op het gebied van digitalisering in de zorg.

Meer over Jasperien van Doormaal

Gerelateerd

Implementatie en beheer Standaard content HiX

Ondersteunen van de organisatie, en specifiek de werkgroep SEH, bij de overstap naar standaard content en het in beheer nemen …

Lees meer

Afronden implementatie Medimo Zorggroep Groningen

Begeleiding van het traject implementatie Medimo door de Zorgverbeteraars.

Lees meer

eOverdracht

Deze afspraken zijn vastgelegd in de informatiestandaard verpleegkundige eOverdracht. Isala wil samen met de zorgpartners in de regio de komende …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek