logo_verbeteraars

Implementatie Medimo

Het introduceren van een nieuw elektronisch voorschrijfsysteem samen met een elektronische toedienregistratie (Medimo). Met name de digitalisering van de toedienregistratie was nieuw, omdat men gebruik maakte van papieren toedienlijsten.

Wanneer: Januari 2021 – juni 2021

Organisatie: Zorggroep Groningen. Deze organisatie organiseert wonen, zorg, welzijn en behandeling voor met name ouderen in de stad en provincie Groningen.

Doel: Het introduceren van een nieuw elektronisch voorschrijfsysteem samen met een elektronische toedienregistratie (Medimo). Met name de digitalisering van de toedienregistratie was nieuw, omdat men gebruik maakte van papieren toedienlijsten.

Aanpak: Dit implementatietraject werd begeleid vanuit Zorgverbeteraars. In het traject speelde de projectgroep een grote rol waarin de uiteindelijke gebruikers (zoals de zorgmedewerkers, de artsen en de apotheek) vertegenwoordigd waren, samen met het functioneel beheer van Zorggroep Groningen. Deze groep bepaalde de inrichting van het systeem en speelde een grote rol tijdens het testen van het systeem voor de live-gang op de verschillende locaties.

Resultaat: Door de introductie van dit nieuwe systeem is het medicatieproces binnen Zorggroep Groningen een stuk verder gedigitaliseerd. Samen met de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, zal dit leiden tot een positief effect op medicatieveiligheid.

Jasperien van Doormaal

Meer over Jasperien van Doormaal

Gerelateerd

Afronden implementatie Medimo Zorggroep Groningen

Begeleiding van het traject implementatie Medimo door de Zorgverbeteraars.

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek