logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

Implementatie Medimo

Het introduceren van een nieuw elektronisch voorschrijfsysteem samen met een elektronische toedienregistratie (Medimo). Met name de digitalisering van de toedienregistratie is nieuw, omdat men in de huidige situatie nog papieren toedienlijsten gebruikt. Men verwacht door deze introductie het aantal toedienfouten te kunnen verminderen.

Wanneer: Januari 2021 – juni 2021

Organisatie: Zorggroep Groningen. Deze organisatie organiseert wonen, zorg, welzijn en behandeling voor met name ouderen in de stad en provincie Groningen.

Doel: Het introduceren van een nieuw elektronisch voorschrijfsysteem samen met een elektronische toedienregistratie (Medimo). Met name de digitalisering van de toedienregistratie is nieuw, omdat men in de huidige situatie nog papieren toedienlijsten gebruikt. Men verwacht door deze introductie het aantal toedienfouten te kunnen verminderen.

Aanpak: Dit implementatietraject wordt begeleid vanuit Zorgverbeteraars. In het traject speelt de projectgroep een grote rol waarin de uiteindelijke gebruikers (zoals de zorgmedewerkers, de artsen en de apotheek) zijn vertegenwoordigd samen met het functioneel beheer van Zorggroep Groningen. Deze groep bepaalt de inrichting van het systeem en test het systeem voor de live-gang op de verschillende locaties.

Resultaat: Door de introductie van dit nieuwe systeem is het medicatieproces binnen Zorggroep Groningen een stuk verder gedigitaliseerd. Samen met de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, zal dit leiden tot een positief effect op medicatieveiligheid.

Jasperien is consultant bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt zij ziekenhuizen en andere zorginstellingen bij diverse projecten op het gebied van digitalisering in de zorg.

Meer over Jasperien van Doormaal

Gerelateerd

Verduurzamen Kwaliteitsregistraties

Minder administratieve lasten en meer hergebruik van data. Dat is het doel van het programma Verduurzamen Kwaliteitsregistraties van de Federatie …

Lees meer

Adviseur gegevensuitwisseling

Het in kaart brengen van de gegevensuitwisseling van de leden van ZKN. De focus ligt op de gegevensuitwisseling tussen zorgverleners. …

Lees meer

All About Data

All About Data is een landelijk congres voor de zorg om kennis over de mogelijkheden van data in de zorg …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek