logo_verbeteraars

Boek: Kwaliteit verbeteren in de zorg, 1e editie

De aandacht voor kwaliteit en efficiëntie in de zorg is de laatste jaren enorm toegenomen. Certificering en implementatie van kwaliteitsnormen zijn dagelijkse kost.

De aandacht voor kwaliteit en efficiëntie in de zorg is de laatste jaren enorm toegenomen. Certificering en implementatie van kwaliteitsnormen zijn dagelijkse kost. Voor de patiënt is dit, soms letterlijk, een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Veel dichter bij de patiënt staan verpleegkundigen die gemotiveerd zijn om goede zorg te leveren. Kwaliteit verbeteren in de zorg biedt een praktisch arsenaal waarmee verpleegkundigen, namens de patiënt, de strijd aan kunnen gaan voor betere zorg. Niet op papier, maar in de praktijk.

“Als verpleegkundigen zullen we onze verantwoordelijkheid moeten opeisen als we daadwerkelijk de kwaliteit in de zorg willen verbeteren. Dit boek biedt hiervoor kennis, vaardigheden en praktische handreikingen.” – Marian Kaljouw, voorzitter V&VN

Dit boek inzetten om de kwaliteit te verbeteren in je eigen organisatie? Wij denken graag mee, neem gerust contact met ons op.

Auteurs: Jonas Rubrech & Georgiana Stuyling de Lange
Uitgeverij: Pearson Education Benelux, Amsterdam
ISBN: 978-90-430-1806-7
Prijs: €41,95
Aantal pagina’s: 231

Inmiddels is de 3e editie verschenen.

Jonas is partner bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij zorginstellingen met het inzetten van ICT en data om primaire processen te ondersteunen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hij schreef een aantal boeken waaronder ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’.

Meer over Jonas Rubrech

Gerelateerd

Kwaliteit verbeteren in de Zorg - Boek door Jonas Rubrech

Derde editie ‘Kwaliteit verbeteren in de Zorg’ is uit!

Alweer twaalf jaar geleden verscheen de eerste editie van het boek Kwaliteit verbeteren in de Zorg. Vanaf deze week ligt …

Lees meer

Recensie eerste editie door Drs. M.H. Langelaan, NBD|Biblion

Recensie door: Drs. M.H. Langelaan, NBD|Biblion

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek