logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

“Maar dat werkt gewoon”

01-04-2021

Misschien is dit wel de grootste grap want dat is vaak niet het geval. Het lijkt zo logisch dat als de patiënt onder narcose op de operatietafel

Misschien is dit wel de grootste grap want dat is vaak niet het geval. Het lijkt zo logisch dat als de patiënt onder narcose op de operatietafel ligt de arts alles bij de hand heeft om de operatie tot een succes te brengen. Een operatie is medisch gezien complex maar qua informatie verwerking ook. Zo worden voor de operaties die bij Isala uitgevoerd worden op dagelijkse basis meer dan 10.000 berichten verwerkt. Berichten die er voor zorgen dat het juiste materiaal bij de juiste operatie is, duidelijk is wat er gebruikt is en dat dat ook netjes betaald wordt.

Centraal hierin staat nu de applicatie SAP Process Orchestration. Dit programma verzorgt het berichtenverkeer tussen het ERP (SAP), EPD (HiX), depot (#Hospital Logistics) en de scantool over 16 verschillende routes. Zo is in het ERP duidelijk welk materiaal nodig is voor de operatie die in het EPD gepland is. Wordt het materiaal vanuit het depot geleverd en de voorraad bijgehouden door te scannen. SAP Process Orchestration is een programma waar menigeen in het primaire proces niets van weet tenzij het niet werkt. Daarom dat veel collega’s koude rillingen krijgen bij de naam van de voorloper SAP Business Connector. En het is geen grap maar SAP Business Connector staat uit!

We hopen dat de naam SAP Process Orchestration snel in de vergetelheid raakt in het primaire proces. Dat zou namelijk betekenen dat dit programma zonder problemen draait. Wanneer we echter wel tegen uitdagingen aan lopen hebben we weer garanties op support en is het beheer van de applicatie bij Isala I&I belegd.

Het beheer en de overgang is gedaan door de I&I teams SAP beheer en koppelingen. Verder ondersteund vanuit SIMAC, Xperi en Zorgverbeteraars. In samenwerking met de afdeling OK, Hospital Logistics, Diagram en alle andere Isala afdelingen die vanuit het primaire proces betrokken zijn.

De les: dingen moeten gewoon werken maar dat gaat bijna nooit vanzelf.

Foto bron: https://hospitallogistics.eu/nl/

Bas is adviseur en projectleider bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij ziekenhuizen en andere zorginstellingen met het optimaliseren van hun EPD en inzet van ICT, het implementeren van nieuwe functionaliteiten en het onderhouden van het EPD.

Meer over Bas Smit

Gerelateerd

Yin en Yang van ICT-implementaties

Dit zijn een paar handige aandachtspunten uit de “Handleiding Implementatie” van Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde.

Lees meer

Derde editie ‘Kwaliteit verbeteren in de Zorg’ in de maak

Kwaliteit verbeteren in de zorg is een praktisch handboek voor (toekomstige) zorgverleners. Het helpt je de kennis en vaardigheden te …

Lees meer

Uit de oude doos, wat betekent ons logo?

Huisstijl Zorgverbeteraars, ons verjaardagscadeautje 5 jaar geleden

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek