logo_verbeteraars

Nationale Filevrije dag

07-11-2022

Het is morgen de tweede dinsdag van november. Het is de dag die bekend staat om zijn lange files. Daarom is deze dag uitgeroepen tot Filevrije Dag. Het doel van deze file vrije dag is om mensen te mobiliseren tot het juist niet gebruiken van de auto.

Wij hebben klanten door het hele land. Reizen is dus een wezenlijk onderdeel van ons werk. De afgelopen jaren hebben we ons mobiliteitsbeleid grondig herzien. Daarbij willen wij elkaar uitdagen om bewuste keuzes te maken. Is bijvoorbeeld de auto, fiets of trein de beste optie? Of kan het reizen worden vervangen voor een digitale meeting? Of juist niet?

De standaard auto van de zaak heeft het veld geruimd en daar is veel flexibiliteit voor teruggekomen. Met de auto mag nog wel, maar is niet meer vanzelfsprekend. Dat leidt niet alleen tot veel minder autokilometers en veel meer ov- en fietskilometers, maar ook tot goede gesprekken over werk-privé-balans. Want als je in de trein nog een uurtje kunt werken, dan kun je ook wel een uurtje eerder thuis zijn toch?

En zo zie je maar: minder in de auto betekent niet per definitie inleveren, als je het goed organiseert krijg je er veel voor terug en sta je minder in de file.

Welke keuze maak jij morgen? 
 
#filevrijedag #verbeteraars #mobiliteit

Ellen is beleidsondersteuner bij de Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt zij de Zorgverbeteraars en andere zorginstellingen bij diverse organisatorische en administratieve vraagstukken.

Meer over Ellen Bos

Gerelateerd

Vijf vragen aan ….

Wie zijn de Zorgverbeteraars? Het jaar door komt er een collega aan het woord om antwoord te geven op een …

Lees meer

Kwaliteitsregistraties lopen voorop

in standaardisatie en harmonisatie

Lees meer

Floorsupport EPD Martini Ziekenhuis

Een compleet nieuw EPD voor het Martini Ziekenhuis en jij kunt erbij zijn! 

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek