logo_verbeteraars

Nationale Filevrije dag

07-11-2022

Het is morgen de tweede dinsdag van november. Het is de dag die bekend staat om zijn lange files. Daarom is deze dag uitgeroepen tot Filevrije Dag. Het doel van deze file vrije dag is om mensen te mobiliseren tot het juist niet gebruiken van de auto.

Wij hebben klanten door het hele land. Reizen is dus een wezenlijk onderdeel van ons werk. De afgelopen jaren hebben we ons mobiliteitsbeleid grondig herzien. Daarbij willen wij elkaar uitdagen om bewuste keuzes te maken. Is bijvoorbeeld de auto, fiets of trein de beste optie? Of kan het reizen worden vervangen voor een digitale meeting? Of juist niet?

De standaard auto van de zaak heeft het veld geruimd en daar is veel flexibiliteit voor teruggekomen. Met de auto mag nog wel, maar is niet meer vanzelfsprekend. Dat leidt niet alleen tot veel minder autokilometers en veel meer ov- en fietskilometers, maar ook tot goede gesprekken over werk-privé-balans. Want als je in de trein nog een uurtje kunt werken, dan kun je ook wel een uurtje eerder thuis zijn toch?

En zo zie je maar: minder in de auto betekent niet per definitie inleveren, als je het goed organiseert krijg je er veel voor terug en sta je minder in de file.

Welke keuze maak jij morgen? 
 
#filevrijedag #verbeteraars #mobiliteit

Ellen is beleidsondersteuner bij de Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt zij de Zorgverbeteraars en andere zorginstellingen bij diverse organisatorische en administratieve vraagstukken.

Meer over Ellen Bos

Gerelateerd

Interview met Jonas Rubrech: “Zorg verbeteren door data te delen”

“Als we echt sprongen voorwaarts willen maken in de zorg, dan moeten we toch echt eerst die eenheid van taal …

Lees meer

Verbeter! 2024 komt er aan

Eerst is er vakantie, dan “Verbeter!”

Lees meer

Echt efficiënt werken? Ga netwerken!

Door Stan Swaen, Espercygno 

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek