logo_verbeteraars

Professionaliseringstraject Kwaliteit

2012 - 2013 | Het team Thebe Met Zorg bestaat uit een viertal kwaliteitsverpleegkundigen, allen met een achtergrond als psychiatrisch verpleegkundige. Het team is in het leven geroepen om andere teams, die werken met cli├źnten met een psychiatrische-, geriatrische of gedragsproblematiek te ondersteunen bij het leveren van de beste zorg. Men wil graag een professionaliseringsslag maken bij de initiatie, uitvoer en borging van kwaliteitsverbeteringen op de werkvloer.

Thebe is een zorg- en dienstverleningsorganisatie voor alle inwoners van Midden- en West-Brabant. Thebe biedt een breed dienstenpakket voor jong en oud. Van kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, hulp bij het huishouden, thuiszorg tot zorg in onze 20 woonzorgcentra. Er werken circa 8.500 medewerkers bij Thebe.

Het boek ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’ vormt het raamwerk voor het professionaliseringstraject. Onder begeleiding van een ervaren docent, hebben de teamleden het traject doorlopen van een verbeterpunt tot een met succes ge├»mplementeerde verbetering. Daarbij zijn casussen uit de eigen beroepspraktijk opgepakt. Gedurende een drietal lesdagen is er verdieping geboden op de theorie, waarbij veel ruimte was voor eigen inbreng.

Resultaat: Doordat gewerkt werd met echte casussen, had men na afloop niet alleen veel had geleerd, maar ook daadwerkelijk iets in de praktijk had verbeterd. Bovendien werd de theorie op deze manier zichtbaar en hanteerbaar in de praktijk, wat handvatten en inzicht heeft opgeleverd voor toekomstige verbetertrajecten.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Klein Denken, Groot Plezier

In het zorgteam van Jarno Koopman, verpleegkundige van Thebe MetZorg bij een woonzorgcentrum van Thebe in Breda, leidde klein denken …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek