logo_verbeteraars

Serious Game ‘Registratie aan de Bron’

We zijn in Den Haag, bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport. Hier vindt een evenement met een Serious Game plaats over eenheid van taal in ziekenhuizen. Meer dan honderd mensen uit de zorg doen tegelijk mee aan de tien sessies. Het is de bedoeling mensen in de zorg op een speelse manier kennis te laten maken met de kansen die data in de zorg biedt, een spel met een serieuze insteek dus.  

Serious game

Te vaak kijken we alleen naar ons eigen kleine stukje. Of het nu Oncologie, de verpleegafdeling of de financiële administratie is; iedereen doet zijn best om zijn eigen data en kwaliteit op orde te hebben. Maar als we beter weten wat er verder op in het proces speelt, zou je elkaar ook kunnen helpen om zorg te verbeteren. Dit is de insteek van de Serious Game van het programma Registratie aan de Bron, daarbij worden deelnemers een keer op een andere stoel gezet. Door het ervaren vanuit een andere rol wordt heel goed duidelijk dat een kleine verandering veel verschil kan maken voor het gehele proces en de patiënt.

Van goed naar beter

Deze Serious Game is vanuit het programma Registratie aan de Bron (en sinds kort ook vanuit het VIPP-programma) beschikbaar voor alle ziekenhuizen. Ziekenhuizen die het zinvol vinden om eens samen stil te staan bij betere zorg. Deze speelse manier geeft inzicht in andermans werkzaamheden en dan merk je pas hoe complex de route van de patiënt en zijn gegevens is. En daarna constateer je dat je intern nog vele kansen hebt om goede zorg nog beter te maken; van goed naar beter.

Onbewust en onbekwaam

Zoals we van Maslow hebben geleerd kunnen we pas leren en ontwikkelen wanneer we weten wat we niet weten. Met deze speelse maar serieuze bijeenkomst kun je echt een stap maken om collega’s bewust te maken van hun onbekwaamheid. En dat is het begin van verbeteren! Zin om dit te ervaren in een leerzame Serious Game? Kijk eens op de website van Registratie aan de Bron of neem contact op met ons op.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Serious Game Registratie aan de Bron

2018-2024 | Gamebegeleiders

Lees meer

Ontsnap jij uit de Escaperoom van Nictiz?

Escaperoom ‘Eenheid van Taal’ door Joost Wakka, Nictiz

Lees meer

Meespelen?! Serious games voor betere zorg

“Het is niet eerlijk dat ik een fiche verlies omdat ik de yogales gemist heb.” Gelukkig had ik juist daarvoor …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek