logo_verbeteraars

Ontsnap jij uit de Escaperoom van Nictiz?

Escaperoom 'Eenheid van Taal' door Joost Wakka, Nictiz

Hoe levert Eenheid van Taal een bijdrage aan kwaliteitsverbetering van gezondheidsdata? Hoe helpt het registratielasten te verlagen en de zorg aan je patiënten te verbeteren? Het spelen van de Escape Room ‘Eenheid van Taal’ van Nictiz, geeft je antwoord op deze en nog veel meer vragen. Het spel laat deelnemers op een laagdrempelige en interactieve manier kennismaken met Eenheid van Taal en de rol die het terminologiestelsel SNOMED hierin speelt.

Sinds december 2022 kunnen professionals met een nieuwe serious game van Nictiz in spelvorm oefenen met Eenheid van Taal. Dat is niet alleen leuk maar vooral ook belangrijk. Want een juiste uitwisseling van gezondheidsinformatie wordt steeds essentiëler. Lange wachtlijsten, krapte op de arbeidsmarkt en een groeiende zorgvraag vragen om innovatie en efficiëntie om de druk op de zorg te verlagen. Eenheid van Taal zorgt er voor dat je zorginformatie eenduidig kunt vastleggen en uitwisselen. Voor efficiënte en veilige zorg is het namelijk essentieel dat gezondheidsinformatie dezelfde betekenis heeft. Voor zorgverleners onderling, patiënten en hun systemen.

Serious game Registratie aan de bron

Eerder al werd een andere serious game ontwikkeld: ‘Registratie aan de bron’. Dit is alleen niet een online game, maar een fysieke. Daarin ga je met je team aan de slag met beter en efficiënter vastleggen van patiëntgegevens. Door middel van een interactief rollenspel maak je een leerzame stap naar meer bewustwording van ieders rol bij het optimaal vastleggen en hergebruiken van patiëntgegevens. Registreren blijft immers mensenwerk. In deze game spelen de deelnemers een levensecht ‘ziekenhuis in het klein’. Patiënten komen er in contact met baliemedewerkers, verpleegkundigen en artsen. Bij elke stap van de patiëntreis zoeken de deelnemers gegevens van de patiënt op, vragen informatie uit en leggen die vast in het elektronisch patiëntendossier (EPD).

Gerelateerd

Echt efficiënt werken? Ga netwerken!

Door Stan Swaen, Espercygno 

Lees meer

Werken aan invoering eOverdracht

eOverdracht

Lees meer

Digitale vochtbalans

Digitale Vochtbalans…

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek