logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

Teamdag kwaliteit huisartsenpraktijk

De eerste stap zetten naar bredere verantwoordelijkheid voor het begrip kwaliteit binnen de praktijk.

Wanneer: 2013

Organisatie: Huisartsenpraktijk Van Dijk is een middelgrote huisartsenpraktijk in Varsseveld. Kwaliteitsverbetering, transparantie en toetsbaarheid staan binnen de praktijk hoog op de agenda, hetgeen zijn weerslag vindt in deelname aan onder andere praktijkaccreditering van het NHG en deelname aan zorgverbeteringstrajecten.

Doel: De eerste stap zetten naar bredere verantwoordelijkheid voor het begrip kwaliteit binnen de praktijk.

Aanpak: Een van onze zorgverbeteraars verzorgde een interactieve teammiddag op maat voor de hele praktijk. Tijdens deze middag is het begrip kwaliteit verder uitgediept en zijn persoonlijke kwaliteiten beschouwd in het licht van het bredere begrip kwaliteit.

Resultaat: Iedereen heeft weer scherp wat kwaliteit is, wat dit betekent in de praktijk en wie hiervoor verantwoordelijk is. Door een link te leggen tussen persoonlijke kwaliteiten en de kwaliteit van een huisartsenpraktijk is een eerste stap gezet naar gedeelde verantwoordelijkheid voor kwaliteitsverbetering.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Verduurzamen Kwaliteitsregistraties

Minder administratieve lasten en meer hergebruik van data. Dat is het doel van het programma Verduurzamen Kwaliteitsregistraties van de Federatie …

Lees meer

Adviseur gegevensuitwisseling

Het in kaart brengen van de gegevensuitwisseling van de leden van ZKN. De focus ligt op de gegevensuitwisseling tussen zorgverleners. …

Lees meer

All About Data

All About Data is een landelijk congres voor de zorg om kennis over de mogelijkheden van data in de zorg …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek