logo_verbeteraars

info@zorgverbeteraars.nl

06 26 44 36 44 (bel)

06 26 44 36 44 (whatsapp)

Toch maar de fax?

Vandaag is het e-mailloze vrijdag, dus minder mailen. Terug naar de fax dan maar? Met faxen is het super makkelijk om één bericht aan een heel team te sturen. De fax rolt volledig geautomatiseerd uit de printer en diegene die op dat moment werkt kan de print pakken en direct aan de slag. Ook een invaller kan direct aan het werk en hoeft geen computeraccount te hebben of een printer in te stellen. Toch?

Ondanks dat faxen achterhaald is en we er echt vanaf willen, blijkt de fax hardnekkig. Zo ben ik recent voor een van onze opdrachtgevers bezig geweest met de puzzel om labuitslagen en ambulance-ritformulieren te ontvangen en bij de juiste persoon te krijgen. Het EPD kon niet koppelen. De fax was niet betrouwbaar. Bellen kost tijd en is foutgevoelig. Invallers moeten ook toegang hebben. Printen is slecht voor het milieu. Op een fax kun je makkelijk een toelichting schrijven en de opmaak van een digitaal bericht kun je niet beïnvloeden. Om maar wat uitdagingen te noemen.

Meer mail zou niet de oplossing moeten zijn, maar dat bleek hier toch wel een stap voorwaarts. Uiteraard zijn we begonnen met het proces in kaart brengen en kijken hoe we dat optimaal kunnen ondersteunen. Nu komt er een gestandaardiseerde mail binnen vanuit de ambulance of vanaf het lab die alle informatie bevat. En teksten kunnen zo gekopieerd worden voor hergebruik in het dossier. Een simpel stukje techniek en een paar goede werkafspraken over de verwerking en we zijn een fax kwijt.

 

Dit is geen memoire uit lang vervlogen tijden, maar een recent succes. Is een mail met een pdf de digitale zorginnovatie van 2021? Ja, toch wel, maar dat is niet waar de stip op de horizon staat. Het is een reis en vandaag is het weer beter dan gisteren door toe te passen van wat er reeds mogelijk is.

Bas is adviseur en projectleider bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij ziekenhuizen en andere zorginstellingen met het optimaliseren van hun EPD en inzet van ICT, het implementeren van nieuwe functionaliteiten en het onderhouden van het EPD.

Meer over Bas Smit

Gerelateerd

(Bron: https://chipsoft.nl/nieuws/722/Martini-Ziekenhuis-gaat-voor-zorginnovatie-met-vernieuwd-EPD)

Martini Ziekenhuis gaat over op vernieuwd EPD

Het Martini Ziekenhuis gaat over op de nieuwste versie van elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX, inclusief standaard content. Op vrijdag 24 …

Lees meer
Bron: https://www.martiniziekenhuis.nl/nieuws-ontwikkelingen/apotheken-wza-en-martini-ziekenhuis-nemen-apotheek-lentis-over/

Apotheken WZA en MZH nemen apotheek Lentis over

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en het Martini Ziekenhuis (MZH) nemen vanaf maandag 20 juni de farmaceutische dienstverlening van Lentis …

Lees meer
Bron: https://dvhn.nl/economie/Jarig-Landjuweel-gelooft-in-toekomst-van-de-pieper-27653946.html

Evolutionair innoveren

Innoveren is leuk, innoveren is hot, innoveren is sexy, innoveren is spannend… En dat is precies waarom er van dat …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek