logo_verbeteraars

Van ‘Lady with the Lamp’, naar ‘Lady with the COW’.

12 mei Dag van de Verpleging

Wat als Florence een digitaal dossier had gehad? Digitalisering heeft ook in het werk van verpleegkundigen een enorme opmars gemaakt. Denk, naast digitale dossiervoering, aan tensiemeters die automatisch hun waarden naar het EPD schieten, dubbelcheck op toediening van parenteralia met behulp van barcodescanning, suggesties voor standaardinterventies bij verpleegkundige diagnoses, etc.

En we zullen door moeten om de enorme personeelsschaarste het hoofd te kunnen bieden. Dus terugdringen van de registratielast en betere slimme ondersteuning in het werkproces.

 

Ladywiththecow

Niet zo sexy, maar wel een belangrijke ontwikkeling: eOverdracht, ofwel een gestandaardiseerde digitale verpleegkundige overdracht. Met als resultaat betere kwaliteit van gegevens en aanzienlijk minder werk door overtypen e.d.

“Als we over honderd jaar terugkijken, weet ik zeker dat de invoering van deze standaard een kantelpunt was in onze verpleegkundige geschiedenis”,

zegt Renate Kieft, programmamanager Informatiestandaarden van de vereniging voor Verpleegkundigen en Verzorgenden in Nederland, de V&VN. (zie hier: Artikel: eOverdracht en informatieverlies ).

Daar gaan we voor!

Gerelateerd

Verbeter! 2024 komt eraan

Een nieuwe uitgave van ons magazine “Verbeter!” is in de maak!

Lees meer

Zorgverbeteraars losgeslagen

Vrijdag 19 april hebben we als team een gezellig muzikaal (nou ja, muzikaal?) uitje gehad naar Hit it Happiness in …

Lees meer

Digitale vochtbalans

Digitale Vochtbalans…

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek