25-09-2014
Een succesvolle verandering is het resultaat van vele subtiele en minder subtiele factoren. Hoe krijg je hier grip op?
In de praktijk zijn we vaak op zoek naar een handzaam model. Een kapstok om het een en ander aan op te hangen. Het model van Knoster is zo’n kapstok.
Knoster gaat uit van vijf basisingrediënten voor een succesvolle verandering. Dat op zich is aardig, maar nog aardiger is dat het model ook enig inzicht geeft in wat de symptomen zijn van het ontbreken van een ingrediënt. Dit biedt de mogelijkheid het model ook andersom toe te passen. Neem je bijvoorbeeld frustratie waar bij betrokkenen, dan kan dat symptomatisch zijn voor een gebrek aan middelen.
Jonas is partner bij Zorgverbeteraars. In de dagelijkse praktijk helpt hij zorginstellingen met het inzetten van ICT en data om primaire processen te ondersteunen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hij schreef een aantal boeken waaronder ‘Kwaliteit verbeteren in de zorg’.
Meer over Jonas RubrechDe nieuwe wetswijziging Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is aangenomen in de Tweede Kamer….
Lees meerMei 2025 | Ondersteunen van de organisatie, bij het plannen, organiseren en structureren van projecten en processen.
Lees meermei 2025 | De SKKNO is positief beoordeeld en de implementatie van de onder de SKKNO vallende kwaliteitsregistraties zal in …
Lees meer