logo_verbeteraars

Congres: All About Data 2021

05-02-2020

Congres All about data

‘The Data Hospital’

Zet alvast in de agenda: op 4 februari 2021 is de vijfde editie van All about Data, met als thema ‘The Data Hospital’.
LET OP: i.v.m. met corona-maatregelen is All About Data verplaatst naar 27 januari 2022.
In 2010 was de eerste editie van All about Data. Tijdens het eerste congres was er vooral aandacht voor de rol van data in relatie tot managementinformatie en was deze aandacht vooral intern gericht. Nu, ruim 10 jaar, later zien we dat de rol van data enorm is veranderd. Steeds meer wordt de kracht van data ingezet in het primaire proces. We hebben het over gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen, over capaciteitsmanagement en voorzichtig over Artificial Intelligence.
Hierdoor worden echter ook steeds meer eisen gesteld aan de kwaliteit van de data, is gegevensbescherming een hot topic en is patiëntendata in de keten een grote uitdaging.

Tijdens All about Data 2021 nemen we u mee in de verschillende toepassingen van data binnen het primaire proces. Daarnaast besteden we aandacht aan de eisen die dit aan de data stelt. Hoe richt je datamanagement in binnen je organisatie rekening houdend met het feit dat een patiënt vaak in meerdere zorginstellingen wordt behandeld en je graag zicht wil hebben op deze data?
Hoe gebruiken we data om voorspellingen te doen over benodigde capaciteit of toekomstige complicaties? Hoe kunnen we data inzetten om processen efficiënter te laten verlopen?

Kortom genoeg onderwerpen om te behandelen als data de spil is geworden in een ziekenhuis. We hopen u dan ook te mogen begroeten tijdens deze 5e editie van All about Data in het UMCG te Groningen.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over het congres stuur een e-mail naar: all-about-data@umcg.nl

Gerelateerd

Colofon

Colofon Verbeter! 2020

Lees meer
eHealth proeftuin

Informatierevolutie

Ik mag het woord bij ons op kantoor eigenlijk niet gebruiken, informatierevolutie. Dat zal er alles mee te maken hebben …

Lees meer

Meer handen aan het bed, meer robots achter de computer

Doordat systemen niet altijd goed op elkaar aansluiten en gegevensuitwisseling vaak nog verre van optimaal is, gaat er veel kostbare …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek