logo_verbeteraars

Wereldverbeteraars: Publiek water

Publiek Water SAMEN EEN STAP ZETTEN NAAR EEN WERELD ZONDER WEGWERPPLASTIC

Op meerdere plekken in Frankrijk kwamen we ze tegen, mensen die gewoon vragen: “Wilt u mijn waterflesje even volgooien?” Zelfs in een kiosk waar een wegwerpflesje waarschijnlijk het meest verkochte product is. Overal was het antwoord gelijk: “tuurlijk, geef maar even”. Toen dachten wij, waarom is dat bij ons niet vanzelfsprekend? Het Franse publique heeft ons aan het denken gezet.

De case was eigenlijk direct heel helder: Als het in Nederland voor de meeste mensen niet vanzelfsprekend is om te vragen, dan moeten we die drempel wegnemen! Zorgverbeteraars (en 350 andere ondernemers) sloten meteen aan, je kunt je fles dus vullen op hun kantoor.

Zo is Publiek Water ontstaan

“Wij van Publiek, hadden al langere tijd de wens om iets zichtbaars te doen voor het allergrootste publiek; de hele wereld. Toen wij begin 2018 van naam veranderden speelde dit vraagstuk al. Het is uiteindelijk zelfs een deel van de filosofie achter onze naam: Publiek (het; o; meervoud: publieken) {de mensen, de bezoekers, het volk, de massa, niet-geheim, toegankelijk, openbaar, wereldkundig: iets publiek maken}. We wilden iets publiek maken, iets waar iedereen van kan genieten, iets wat geen geld kost, iets wat goed is en goed voelt!”

Ben je ondernemer of werk je op een locatie waar een kraan aanwezig is?
Meld je dan aan op publiekwater.nl

Ben je geen ondernemer maar ga je er wel eens op uit met je fles? Stel
onderweg dan gerust de vraag: “Mag ik hier even mijn flesje vullen?”
Als er een Publiek Water Sticker op het raam zit weet je in elk geval dat je welkom bent.

Blog door gast-auteur

Meer over Gastblog

Gerelateerd

Colofon

Colofon Verbeter! 2020

Lees meer
eHealth proeftuin

Informatierevolutie

Ik mag het woord bij ons op kantoor eigenlijk niet gebruiken, informatierevolutie. Dat zal er alles mee te maken hebben …

Lees meer

Meer handen aan het bed, meer robots achter de computer

Doordat systemen niet altijd goed op elkaar aansluiten en gegevensuitwisseling vaak nog verre van optimaal is, gaat er veel kostbare …

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek