logo_verbeteraars

Skipr: Zes Zwolse zorgorganisaties aan de slag met gegevensuitwisseling

Zes Zwolse zorgorganisaties gaan samen aan de slag met de elektronische uitwisseling van patiëntgegevens, de zogeheten eOverdracht. Ze willen deze informatie ook via een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (pgo) toegankelijk maken voor de patiënten zelf. Dat maken de organisaties deze week bekend.

(bron: Skipr, https://www.skipr.nl/nieuws/zes-zwolse-zorgorganisaties-aan-de-slag-met-gegevensuitwisseling/)

Met de eOverdracht wordt de uitwisseling van patiëntgegevens gestandaardiseerd. Dat moet de zorg veiliger maken, omdat er minder ruimte is voor verschillende interpretaties van zorgverleners. Een pgo moet het makkelijker maken voor patiënten om hun eigen gegevens in te zien en toegankelijk te maken voor verschillende behandelaren.

Nederlandse standaard

De samenwerkende partijen – Buurtzorg, Icare, IJsselheem, Isala, PGVZ en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht – hebben voor het project een subsidie ontvangen. De subsidie is afkomstig van de regeling InZicht uit het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP).

Al voor de zomer hadden de partijen subsidie aangevraagd voor de InZicht ‘modules’ pgo en eOverdracht. Daarnaast gaan Icare, IJsselheem, PGVZ en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht aan de slag met het ontsluiten van cliëntgegevens naar pgo’s. Met de subsidie hebben de organisaties tot en met 31 december 2022 de tijd om eOverdracht volgens de Nederlandse standaard te realiseren.

De zes organisaties maken deel uit van het Informatieberaad Zorg Groot-Zwolle (IBGZ), een samenwerkingsverband van elf vvt-organisaties, Isala, openbare apothekers, huisartsen en revalidatiecentrum Vogellanden.

Zorgverbeteraars verzorgt het programmamanagement voor dit initiatief. Lees hier meer over het project.

Wij maken graag dingen beter.

Meer over Zorgverbeteraars

Gerelateerd

Werken aan invoering eOverdracht

eOverdracht

Lees meer

Informatie Beraad Groot Zwolle

2021-2023 | Programmamanager IBGZ

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek