logo_verbeteraars

Zorgverbeteraar aan het woord

Jasperien van Doormaal

“Met een positief kritische blik de zorg verbeteren”

Eind 2020 ben ik opgenomen in de club van Zorgverbeteraars. In een vorig bestaan heb ik een promotieonderzoek afgerond en ben ik actief geweest als ziekenhuisapotheker in een ziekenhuis in het hoge noorden. En ja, dan ben je plotseling een Zorgverbeteraar… Een ware gedaantewisseling? 

Nee hoor, dat valt wel mee. De zorg staat nog steeds voorop en dan vooral de poging om deze met een positief kritische blik te verbeteren. Mijn rol is weliswaar anders en het perspectief is breder, maar de oude “apotheker” vaardigheden (zoals goed kunnen analyseren) komen nog steeds van pas. En “zorg verbeteren” is gelukkig een vrij brede discipline: onderwerpen als digitalisering en gegevensuitwisseling komen aan bod, maar andere paden kunnen ook bewandeld worden.  

Wat maakt het zo aantrekkelijk om Zorgverbeteraar te zijn? Het klinkt misschien cliché, maar het zijn vooral de leuke collega’s. Iedere Zorgverbeteraar heeft een andere achtergrond, eigen werkzaamheden en blijft toch geïnteresseerd in de ander. Een dosis humor en relativeringsvermogen erbij en hoppa…er volgt een sterk team dat elkaar ondersteunt.  

En dan komen we ook nog samen in een hippe, innovatieve omgeving. Zorgverbeteraars heeft een kantoorruimte in de Health Hub in Roden. Hier komen partijen samen die actief zijn op het gebied van gezondheidszorg en/of technologie. Er lopen onderzoekers, docenten, studenten, ondernemers en … Zorgverbeteraars rond. Kortom: een inspirerende omgeving om elkaar te treffen tijdens een lekkere lunch of om gewoon rustig aan het werk te zijn. 

Voordat dit stukje zich ontpopt tot een overdreven promotiepraatje, kom ik eigenlijk maar tot één slotsom: het is helemaal niet verkeerd om ineens een zorgverbeteraar te zijn! 

Jasperien van Doormaal

Meer over Jasperien van Doormaal

Gerelateerd

Echt efficiënt werken? Ga netwerken!

Door Stan Swaen, Espercygno 

Lees meer

Werken aan invoering eOverdracht

eOverdracht

Lees meer

Digitale vochtbalans

Digitale Vochtbalans…

Lees meer

Ontwerp & Realisatie Publiek